FAQ

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons, want wij helpen u graag verder. 

Nee. De LifePad® is zo ontworpen dat er geen instructie van derden nodig is. Dit komt door het intuïtieve ontwerp. Hierdoor kan de niet-professional, zonder enige training, op de juiste manier hartmassage geven. De instructies zijn stapsgewijs met pictogrammen op de LifePad gedrukt. 

Trek de gele batterijstrip aan de voorkant van het apparaat eruit. Het apparaat gaat automatisch aan, de signaaltoon die het ritme aangeeft klinkt onmiddellijk en de eerste LED gaat branden. U kunt nu beginnen met hartmassage. Na gebruik kunt u reanimatiemiddel met de aan/uit knop uitschakelen.

Er zit standaard 5 jaar fabrieksgarantie op de Lifepad, zo lang deze niet eerder is gebruikt.  

Wanneer de batterij nog niet is geactiveerd (de gele strip niet verwijderd), dan is de levensduur van de batterij 5 jaar. Is de batterij al wel geactiveerd dan is de levensduur, afhankelijk van het gebruik, korter.

Ja. U kan de batterij eenvoudig zelf vervangen. Het betreft een 3V batterij met de code CR2032.

De LED’s geven aan of er voldoende druk wordt uitgeoefend. Er moet zoveel druk worden uitgeoefend dat alle LED’s oplichten van oranje naar groen. Als er niet genoeg druk wordt uitgeoefend, gaat bijvoorbeeld alleen de oranje of gele LED branden.

De LED’s helpen bij om de juiste diepte van de hartmassage te bereiken. Dit is noodzakelijk voor een succesvolle hartmassage.  Na elke compressie moet de borstkas zodanig worden ontlast dat de LED’s na elkaar uit gaan in aflopende volgorde van groen naar oranje totdat alleen de oranje LED nog brandt.

De piep is een signaaltoon en bepaalt het ritme van de hartmassage. Bij elke pieptoon moet er compressie plaatsvinden, d.w.z. dat er druk moet worden uitgeoefend. Decompressie vindt plaats in de pauzes tussen de tonen. De piepfrequentie is 100x per minuut. Dit is de ideale frequentie om voldoende bloed door het lichaam te blijven pompen, zodat er voorkomen wordt dat vitale organen uitvallen. 

Het apparaat kan worden  toegepast op iedereen vanaf 12 jaar met een hartstilstand. Is het slachtoffer jonger? Dan adviseren wij zelf hartmassage te geven, aangezien de druk van een hartmassage anders is dan bij mensen vanaf 12 jaar en ouder.

De LifePad® moet zodanig op het bovenlichaam van het slachtoffer worden geplaatst dat de verticale rode lijn zich in het midden van het lichaam bevindt en de onderrand van het product gelijk ligt met het borstbeen, zodat de druksensor zich in de onderste helft van het borstbeen bevindt.

De LifePad® geeft geen advies over beademing, want mond-op-mondbeademing is niet verplicht voor niet-professionals, tenzij ze getraind zijn of zich daartoe in staat voelen.

De Hartstichting raadt leken uitdrukkelijk af mond-op-mondbeademing toe te passen. Aangezien je meer schade kan aanrichten, omdat mond-op-mond beademing heel erg nauwkeurig komt. Tevens zijn er al veel studies geweest waarin is aangetoond dat een reanimatie zonder mond-op-mond beademing net zo effectief is.

Het product kan om hygiënische redenen niet bij verschillende mensen worden gebruikt. Ook kan na activering van de batterij niet meer gegarandeerd worden dat het product op een later tijdstip opnieuw gebruikt kan worden.

De opslagvoorwaarden kunt u op de verpakking en in de gebruiksaanwijzing terugvinden. Buiten deze voorwaarden om kunnen wij de levensduur van de batterij en het materiaal niet garanderen.

Ja dat kan. Maar wij raden aan het product verzegeld te houden met de batterijstrip erin. Anders kunnen wij de levensduur niet garanderen.

Nee. De LifePad® vervangt de AED niet. De LifePad® is de perfecte aanvulling op de AED en wordt ingezet in de eerste fase van een hartstilstand en tijdens de reanimatie.

Een automatische externe defibrillator (AED) is een belangrijk hulpmiddel bij een hartstilstand. Het geeft het slachtoffer een schok om het hart weer op gang te helpen. 

Belangrijk: De hartmassage mag alleen worden onderbroken als de AED u daarom vraagt. Anders moet de hartmassage continu worden uitgevoerd.

Ja. Het kan in combinatie met een defibrillator worden gebruikt. Volg de veiligheidsinstructies van de AED. De LifePad® heeft een passende certificering voor gebruik in combinatie met een defibrillator en kan op de romp van het slachtoffer blijven zitten tijdens de schoksequentie van de AED.

Als het apparaat aan staat, drukt u eenmaal kort op de knop en de pieptoon wordt uitgeschakeld. Om het geluid aan te zetten, drukt u nogmaals op de knop.

Nee. Zolang de batterijstrip is geplaatst kunnen wij 5 jaar garantie geven (zie houdbaarheidsdatum op het apparaat/de verpakking). Zodra de batterijstrip is verwijderd, hangt de duur af van het gebruik. Wij raden aan een ongebruikt apparaat te bewaren en de houdbaarheidsdatum regelmatig te controleren.

Bij een circulatiestilstand (bewusteloosheid en gebrek aan ademhaling) moet onmiddellijk worden begonnen met hartmassage. Dit is de enige kans dat het slachtoffer overleeft. 

Bij een hartstilstand worden de vitale organen niet meer van zuurstof voorzien. Het primaire doel van hartmassage is de hersenen zo snel mogelijk weer van zuurstof te voorzien. Dit bereikt u door regelmatig op de borstkas te drukken. Hierdoor wordt de bloedcirculatie in stand gehouden en kan schade op lange termijn voorkomen worden.

De LifePad® kan overal mee naartoe worden genomen. Op vakantie, in de auto, naar het werk, tijdens het sporten en natuurlijk in de EHBO-doos). Houd er rekening mee dat het een elektronisch apparaat is waardoor het gevoelig is voor extreme weersinvloeden. 

Ja. De LifePad® is een medisch hulpmiddel van klasse 1 en heeft alle Europese goedkeuringen voor medische hulpmiddelen ontvangen. De betrouwbaarheid en doeltreffendheid is gewaarborgd in het CE-keurmerk.

Zo lang de batterijstrip er in zit, kunnen we 5 jaar garantie geven (zie houdbaarheidsdatum op het apparaat/de verpakking). Zodra de batterijstrip is verwijderd, is de duur afhankelijk van het gebruik. Wij raden u aan een ongebruikt apparaat te bewaren en de houdbaarheidsdatum regelmatig te controleren.

LEGAL

Staat uw antwoord er niet tussen?

Ons team staat altijd voor u klaar!